Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Sudamericana: kialakult az egyenes kieséses szakasz mezőnye

A Libertadores-kupa mellett a második számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozat, a Copa Sudamericana 2023-as kiírásában is befejeződtek a csoportkör küzdelmei…

A Copa Sudamericana csoportkörének végeztével az egyes csoportok győztesei automatikusan bejutottak a sorozat legjobb 16 csapata közé, míg a csoportmásodikok a Libertadores-kupa csoportharmadikjaival találkoznak a palyoff-körben a legjobb 16 közé jutásért.

A csoportelsők közül öten is veretlenül abszolválták a hatfordulós csoportkört, mögöttük két második szintén nem talált legyőzőre.

Az A csoport élén végző ecuadori LDU Quito három-három győzelemmel és döntetlennel megelőzte a 2-4-0-val záró brazil Botafogót, míg a brazil Red Bull Bragantino jobb gólkülönbségével előzte meg az argentin Estudiantes La Platát, miután a két egymás elleni döntetlen mellett a maradék négy meccsét mindkét csapat megnyerte.

Ezen kívül még a brazil Sao Paulo, az argentin Newell’s Old Boys és a szintén brazil Goiás nem kapott ki a csoportkör alatt. A többi csoport élén a paraguayi Guaraní, az argentin Defensa y Justicia és a brazil Fortaleza végzett mindannyian egy vereséggel.

A legjelentősebb továbbjutásról lemaradó csapatok közt a brazil Santost és a kolumbiai Millonariost említhetjük, de a szebb napokat is látott uruguayi Penarol sem különösebben büszkélkedhet a nullapontos teljesítményével.

A Copa Sudamericana csoportjainak végeredményei

A csoportkörök végeztével kialakult a Copa Sudamericana rájátszásának párosítása, ahol a csoportmásodikok a Libertadores-kupából érkező csapatokkal találkoznak. A legjobb 16 között fennmaradó nyolc helyért rendezett oda-visszavágós párharcok első mérkőzéseit július 11-től 13-ig, a visszavágókat július 18-tól 20-ig rendezik.

A teljes további főtábla sorsolását jövő szerdán tartják.

A Copa Sudamericana playoff körének párosításai:

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!