Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jürgen Klopp: “Szoboszlai nem csak a jelen, hanem a jövő is a Liverpool számára”

Ahogy arról beszámoltunk, a Liverpool bejelentette Szoboszlai Dominik leigazolását. Az angol klub menedzsere, Jürgen Klopp is izgatott a magyar középpályás érkezése miatt. 

(Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Szoboszlai Dominik 70 millió euró ellenében lett a Liverpool játékosa. A 22 éves magyar középpályás a Pool második nyári szerzeménye Alexis Mac Allister mellett, miután a mai napon véglegessé vált az átigazolása az RB Leipzigtől. Szoboszlai hosszú távú, öt éves szerződést írt alá a klubbal.

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp is nagyon örül a magyar játékos érkezésének, akit már az RB Salzburgban kiszemelt magának.

“Az első dolog, amit mondhatok, hogy üdvözöllek Liverpoolban, Dominik. Tudom, hogy mennyire izgatott, hogy itt lehet velünk, ezért fontos, hogy megértse, hogy mi is ugyanolyan izgatottak vagyunk, hogy itt lehet. Egy kicsit már ismerjük Dominikot, mint ellenfelet, mert volt néhány nagyon kemény meccsünk a Red Bull Salzburg ellen, amikor még ott játszott, és szerintem mindenki, aki látta azokat a mérkőzéseket, rájött, hogy már akkor is egy nagyon érdekes lehetőség rejlett benne. Akkor még tinédzser volt, és azóta nagyot lépett előre: a Lipcsébe igazolt, nagyon-nagyon jól teljesített a Bundesligában, játszott a magyar válogatottban, majd hihetetlenül fiatalon a nemzeti csapat kapitánya lett.”

Elmondása szerint Szoboszlai nem csak a jelen, hanem a jövő is a klub számára.

“Nem akarok nyomást helyezni rá. Dominik még mindig nagyon fiatal játékos. Nagyon sok fejlődés áll még előtte, és ez azt jelenti, hogy mindannyiunknak türelmesnek kell lennie, és megadni neki az időt és teret, hogy a tehetségét kibontakoztathassa a csapatunkban. Az a jó, hogy olyan szurkolóink vannak, akik megértik ezt a folyamatot. Tudom, hogy a szurkolók ugyanolyan izgatottak, mint mi, de azzal is tisztában vagyok, mert már sokszor láttam, hogy hatalmas segítségünkre lesznek abban, hogy megteremtsük azokat a feltételeket, amelyek lehetővé teszik Dominik számára a fejlődést. Minden, ami ezzel kapcsolatos, jó hír, és nagyon hálás vagyok mindenkinek a klubnál, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez az igazolás megtörténjen. Dominik a jele és a jövő a klubunk számára is, és azt a munkát, amit eddig beletett, nem is lehetne jobban értékelni”

– nyilatkozta a Klopp a Liverpool hivatalos oldalának.