Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Fehérvár tulajdonosa jelentős változásokról beszélt

A Fehérvár névadó szponzora a MOL hosszú együttműködést követően július elsejével befejezte a csapat támogatását, amely jelentős változásokat eredményezett…

 

A Fehérvár tulajdonosa, Garancsi István a fehervarfc.hu oldalnak adott interjújában ismerte el, hogy a csapat a következő szezontól szerényebb anyagi helyzetben, az elmúlt évektől eltérő célokért fog küzdeni:

“Az új szezonnak – immár Fehérvár FC néven – jelentős változásokkal vágunk neki. Az egész klubra nézve észszerűsítjük a működést, hiszen alacsonyabb költségvetésből fogunk gazdálkodni, mint eddig – ezeket a változtatásokat már korábban el kellett volna kezdenünk. A tavaszi szezonban látott eredményeink és a MOL távozása ezt a folyamatot felgyorsították, az NB I-en belül a Vidi sajnos „más polcra” került az eddigiekhez képest, ezt most már egyértelműen kijelenthetjük. De a változás egyben új lehetőségeket is kínál.”

“A felnőtt csapatban az eddiginél több fiatal magyar játékosnak szeretnénk bizonyítási lehetőséget adni, és az utánpótlásunk működését is racionalizáljuk. Az NB III-as csapatunk az előző szezonban jól szerepelt, vannak utánpótlás-válogatottjaink, azt szeretnénk, hogy az első csapatig minél többen eljussanak. Ennek a tervnek a megvalósítását Juhász Roland sportigazgatóra bíztam, így a folyamat pontos szakmai részleteit és az céljainkhoz vezető utat ő fogja meghatározni” – mondta el a tulajdonos.

“Ebben az új helyzetben sajnos nem álmodhatunk bajnoki címről, de még a dobogóról sem. Egy olyan, megfiatalított csapat alapjait kell leraknia Juhász Rolandnak, amely szerethető a szurkolók számára, és úgy marad bent az élvonalban, hogy ne kelljen még egyszer az utolsó fordulóban izgulnunk. Ennél merészebb célról, célokról egyelőre nem reális beszélni” – szögezte le Garancsi.

Mint ismeretes, a MOL társaság 2010 óta volt a csapat főszponzora, 2018-tól pedig névadója az együttesnek. A klubtulajdonos az interjúban megerősítette, hogy nem várható hasonló volumenű szponzor érkezése a csapathoz.