Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: nincs meglepetés, Luis Enrique lett a PSG új edzője! – Hivatalos

A francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kinevezte új vezetőedzőjét, Luis Enriquét.

(Photo by Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, a Paris Saint-Germain együttese a mai nap folyamán menesztette Christophe Galtiert a csapat kispadjáról, annak ellenére, hogy vezetésével begyűjtötték a klub történetének 11. bajnoki címét. Nem sokkal a franica szakember menesztése után a párizsi gárda egy sajtóeseményt hirdetett meg, amivel kapcsolatban nyílt titok volt, hogy az új vezetőedzőt fogják bemutatni. Az új menedzser kiléte sem volt igazán kérdés, ugyanis biztosra lehetett venni, hogy Luis Enrique veszi át Galtier örökét. Végül nem is történt meglepetés, valóban a Barcelonával 2015-ben triplázó, legutóbb pedig a spanyol nemzeti csapatot irányító Enrique ült le a kispadra, aki 2025 nyaráig kötelezte el magát. A hivatalos bejelentés után az alábbiakat mondta az 53 éves tréner:

Örülök, hogy Párizsban vághatok neki az új kalandomnak. Mindig izgalmas új emberekkel találkozni. A várost is szeretem, és a nyelvet is szeretném megtanulni. Alig várom, hogy munkába álljak a PSG-nél, ahol a támadófutball, valamint a nézők szórakoztatása lesz a főszerepben.

Luis Enrique edzői pályafutásában ez lesz a 4. klubcsapat, hiszen korábban az AS Romát, a Celta Vigót és a Barcelonát irányította.