Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Már nem Christophe Galtier a Paris Saint-Germain vezetőedzője! – Hivatalos

A francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy menesztette a vezetőedzői pozícióból Christophe Galtiert.

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

A Paris Saint-Germain gárdája a mai nap folyamán bejelentette azt, amit már jó ideje sejteni lehetett, mégpedig, hogy menesztik Christophe Galtiert a vezetőedzői posztról. A klub közleménye szerint az 56 éves trénerrel már a szezon végén közölték, hogy a jövőben nem tartanak igényt a munkájára, hiába kötötte a szerződése még egy évig a csapathoz.

Christophe Galtier összesen 50 mérkőzésen ült a PSG kispadján, ez idő alatt 34 győzelmet, 6 döntetlent és 10 vereséget könyvelhetett el. Irányításával a csapat megnyerte története 11. bajnoki címét, a Bajnokok Ligájában és a Francia Kupában viszont egyaránt a nyolcaddöntő jelentette számukra a végállomást.

A PSG délutánra egy sajtótájékoztót hirdetett, aminek a sajtó értesülései szerint egyetlen célja lesz, méghozzá az, hogy bejelentsék az új menedzsert, aki nem lesz más, mint a korábban a Barcelonát és a spanyol válogatottat is irányító Luis Enrique.