Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Máris új állást kapott a néhány hete kirúgott edző – HIVATALOS

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) 2023-as kiírásában jelentős hullámvölgybe kerülő Tigre csapata a közelmúltban menesztette egykori sikeredzőjét…

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Huracán Sebastián Battaglia menesztése után a néhány hete a Tigrétől kirúgott Diego Martínezt nevezte ki a csapat új vezetőedzőjének.

A 44 esztendős tréner 2021 év elejétől irányította a Tigrét, melyet 2021-ben másodosztályú bajnoki címhez segített. A Buenos Aires-i együttes 2022-ben újoncként döntőt játszott a Copa de la Liga Profesionalban, és hetedik lett a Liga Profesionalban, mellyel kiharcolta a Copa Sudamericanában való szereplés jogát. Az aktuális kiírásban mutatott hullámzóbb teljesítmény után azonnal júniusban felmentették a további munkavégzés alól.

Martínez korábban többnyire alacsonyabb osztályú csapatokat irányított, mint az Ituzaingó, a Canuelas, a Comunicaciones, a Ferrocarril Midlang, az Estudiantes Buenos Aires és a Godoy Cruz.

Az amatőr korszak sikercsapata, az Huracán rendkívül gyengén szerepel, a 28 csapatos argentin bajnoki mezőnyben csak a 27. helyet foglalja el, az utolsó nyolc mérkőzésén nyeretlen maradt. Legutóbb április végén a sereghajtó Arsenal Sarandit tudta legyőzni.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!