Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hosszútávú szerződést kötött kulcsjátékosával az Inter! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Inter együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést hosszabbított védőjével, Alessandro Bastonival.

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

Két nagy bejelentés is jutott az Inter szurkolók számára a mai nap folyamán, hiszen Hakan Calhanoglu szerződéshosszabbítása mellett a klub azt is bejelentette, hogy sikerült megállapodni Alessandro Bastonival is egy hosszútávú kontraktus aláírásáról. A 24 éves védőnek a korábbi szerződése 2024 nyaráig volt érvényes a kék-feketékkel, emiatt pedig már olyan csapatok kezdték megkörnyékezni őt, mint a Tottenham és a Manchester City gárdája. Bastoni számára viszont az Inter volt az első számú választás, így végül a maradás mellett döntött és aláírta új, 2028 nyaráig érvényes szerződését.

Alessandro Bastonit 2017 nyarán 31 millió euróért szerződtette az Inter az Atalantától. Ezt követően Bastoni egy-egy évet kölcsönben töltött az Atalanta és a Parma csapatánál, majd a 2019/2020-as szezontól kezdve egyre fontosabb tagjává vált az Inter védelmének, amelynek mostanra már kirobbanthatatlan eleme lett. A klub színeiben eddig 164 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 3 gólt és 14 gólpasszt jegyzett.