Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: szerződést hosszabbított középpályásával az Inter! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Inter együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést hosszabbított a csapat meghatározó középpályása, Hakan Calhanoglu.

(Photo by Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

Hosszú ideje tudni lehetett, hogy az Inter vezetőségének feltett szándéka meghosszabbítani Hakan Calhanoglu szerződését. Nos végül a mai nap pont került az ügy végére, a kék-feketék ugyanis hivatalos honlapjukon bejelentették, hogy megszületett a megállapodás a csapat és a török játékos között a szerződéshosszabbításról. A 29 éves futballista korábbi kontraktusa 2024 nyaráig volt érvényes, ezt toldották meg most a felek további 3 évvel, azaz egészen 2027 nyaráig. A döntés összességében egyáltalán nem volt meglepő a Nerazzurri részéről, hiszen Calhanoglu kulcspozíciót tölt be Simone Inzaghi elképzeléseiben, amit jól mutat, hogy az előző idényben 49 mérkőzésen kapott lehetőséget, ezeken pedig 4 gólig és 8 gólpasszig jutott.

Hakan Calhanoglu 2021 nyarán szerződött az Inter gárdájához a városi rivális AC Milan csapatától. A klub színeiben azóta 95 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 12 gólt és 21 gólpasszt jegyzett. A csapattal az elmúlt két szezonban kétszer megnyerte az Olasz Kupát, valamint a Szuperkupát is.