Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Borussia Dortmund: Marco Reus lemondott a csapatkapitányi karszalagról

Meglepő döntést hozott a Borussia Dortmund csapatkapitánya, Marco Reus, miután visszatért a nyári szabadságáról.

(Photo by Edith Geuppert – GES Sportfoto/Getty Images)

A Borussia Dortmund csatára, Marco Reus megerősítette, hogy úgy döntött, lemond a csapatkapitányi posztjáról.

A 34 éves német válogatott játékost a 2018/19-es szezon elején nevezték ki a Dortmund kapitányának, a korábbi védő, Marcel Schmelzer helyére.

Reus azonban öt évnyi csapatkapitányság után bejelentette, hogy lemond a karszalagról, és megerősítette, hogy tájékoztatta a csapat vezetőedzőjét, Edin Terzicet és a sportigazgatót, Sebastian Kehlt a döntéséről.

“Sok időm volt gondolkodni a szabadságom alatt, és úgy döntöttem, hogy átadom a kapitányi karszalagot. Tegnap tájékoztattam Terzicet és Kehlt a döntésemről. Öt éven át büszkén és becsülettel viselhettem ezt a karszalagot. Köszönöm a támogatást az évek során. Kívánom, hogy Sebastian és Edin találjon egy nagyon jó utódot. Biztos vagyok benne, hogy sikerrel járnak majd.”

Reus hűséges játékosa a Dortmundnak, ahová 2012-ben csatlakozott a Borussia Mönchengladbachtól, miután korábban a dortmundi akadémiát is megjárta. Annak ellenére, hogy a klubnál eltöltött 11 éve alatt folyamatosan sérülések gyötörték, összesen 387 alkalommal lépett pályára, amelyeken 161 gólt szerzett és 121 asszisztot jegyzett.

Öt trófeát nyert a német csapattal, de nincs közte az áhított német bajnoki cím: az elmúlt szezonban azonban karnyújtásnyira volt ettől, de a szezon utolsó meccsén elúszott a trófea.