Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Madridban folytatja pályafutását César Azpilicueta – HIVATALOS

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea és a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Atlético Madrid bejelentette César Azpilicueta szerződtetését.

(Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

Hivatalossá vált, hogy az Atlético Madrid leigazolta a Chelsea védőjét, César Azpilicuetát. A spanyol játékos szerződése lejárt a londoniaknál, így ingyen igazolt a spanyol fővárosba, ahol egy éves kontraktust írt alá, amelyet opcionálisan még egy évvel meghosszabbíthatnak.

A bejelentés előtt Azpilicueta érzelmes búcsút vett a Chelsea-től és annak szurkolóitól a hivatalos Instagram-oldalán:

“Nehéz szavakkal kifejezni, amit érzek. Hihetetlen volt. És csak köszönöm mindenkinek, mert ez nem történhetett volna meg rengeteg ember segítsége nélkül. Micsoda utazás volt ez. Azok a pillanatok, amiket magammal viszek, örökre megmaradnak, és remélem, hogy egy nap mindenkit viszontlátok itt.”

A spanyol válogatott játékos az elmúlt szezonban közel állt ahhoz, hogy hazatérjen hazájába, miután tárgyalásokat folytatott a Barcelonával, de az angol klub új tulajdonosai rábeszélték, hogy hosszabbítson.

Azpilicueta 11 év után búcsúzik a Chelsea-től, ahová 2012-ben igazolt az Olympique Marseille-től. Minden sorozatot figyelembe véve 508 mérkőzésen lépett pályára a londoni klub színeiben, amelyeken 17 gólt és 56 gólpasszt jegyzett.

Azpilicueta az Atletico harmadik nyári szerződtetése, miután Caglar Söyüncü ingyen érkezett a Leicester Citytől, Javi Gálan pedig a Celta Vigótól.