Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugál edzője lett Cristiano Ronaldo csapatának – HIVATALOS

Hosszas egyeztetéseket követően a szaúdi Al-Nasszr hivatalosan is bejelentette új vezetőedzőjét…

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

A szaúdi Al-Nasszr hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy a portugál Luis Castro lett a csapat újdonsült vezetőedzője, akit a brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) aktuális idényét hatalmas meglepetésre vezető Botafogótól csábítottak el.

A 61 esztendős portugál tréner korábban hazájában számtalan csapatot, köztük az FC Portót és a Vitória Guimaraest irányította, de volt az ukrán Sahtar Donyeck vagy a katari Al-Duhail edzője is. Castro tavaly márciustól irányította a riói csapatot, melyet újoncként tavaly a biztos bennmaradást jelentő 11. helyig vezetett az országos élvonalban. Mindezt megfejelve az idei szezonban az első 13 forduló alatt 11 győzelmet és mindössze két vereséget regisztrálva vezetik a bajnokságot, és a viszontagságos éveket követően a nagymúltú csapat újra a régi fényében csillog. A portugál edző azonban nem vitte végig a reményteljesen induló szezont, mert nem akarta elszalasztani a szaúdi lehetőséget.

A szakember a Botafogót 80 tétmérkőzésen irányította, amely ebből 42 találkozót nyert meg 15 döntetlen és 23 vereség mellett.

A Cristiano Ronaldóval fémjelzett Al-Nasszr a szaúdi bajnokság előző idényében csak harmadik lett, a szezon hajrájában Rudi Garcíát menesztették, később megbízott edző irányította a csapatot. Azóta a közelmúltban Marcelo Brozovic megszerzését jelentették be az Intertől.