Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea elutasított az Inter első ajánlatát Lukakuért – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint nem nyerte el a Chelsea tetszését az az ajánlat, amit az Inter benyújtott Romelu Lukakuért.

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

Az angol The Athletic információi szerint a Chelsea elutasította az Inter legújabb ajánlatát Romelu Lukakuért, mivel 45 millió euró alatt nem hajlandók megválni tőle.

A Juventus és a szaúd-arábiai Al-Hilal is érdeklődik Lukaku iránt, amennyiben az Inter nem tudja elérni a Chelsea által kívánt összeget. Az Al-Hilal hetek óta próbálkozik Lukaku megszerzésével, de a belga válogatott játékos továbbra is kitart az Interhez való visszatérés mellett.

Az Inter ajánlata azonban meg sem közelíti meg a Chelsea által megcélzott 45 millió eurót, mindez pedig még mindig messze van attól a 113 millió ezrótól, amit az olaszok kaptak Lukakuért, amikor 2021 nyarán eladták őt a nyugat-londoni klubnak.

A 30 éves játékos a tavalyi szezont kölcsönben töltötte az Internél, miután a Chelsea-nél csalódást keltő 2021/22-es idényt követően 44 mérkőzésen 15 gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve. A 2022/23-as szezonban Lukaku 37 mérkőzésen 14-szer volt eredményes az Interben, amely a Bajnokok Ligája döntőjébe is bejutott, és a Serie A-ban a harmadik helyen végzett.

A Chelsea új vezetőedzőjét, Mauricio Pochettinót Lukaku jövőjéről kérdezték a pénteki bemutatkozó sajtótájékoztatóján. Arra a kérdésre, hogy számít-e arra, hogy Lukaku visszatér a Chelsea-hez a szezon előtti edzésekre, Pochettino azt mondta:

“Az a helyzet, hogy mindenki tudja, hogy mit gondolunk. Úgy hiszem, ebben az esetben 12-én, vagy 13-án vissza kell jönnie a csapatba az előszezon kezdetére.”

Az argentin edzőt ezután arról kérdezték, hogy beszélt-e már Lukakuval, vagy csak gondolja, hogy visszatér a Cobham edzőközpontba.

“Természetesen, beszéltünk. Mint minden játékos esetében, az az első dolguk, amikor megérkeznek, hogy bejönnek az irodámba és találkoznak velem. Ezt várom el, ha még mindig a Chelsea játékosa valaki.”