Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-induló tárgyal a magyar válogatott védő megszerzéséről – sajtóhír

A nyári átigazolási időszak beköszöntével a nemzetközi sajtóban ismét egyre több híresztelés jelenik meg a magyar válogatott védőjének jövőjével kapcsolatban…

(Photo by Grzegorz Wajda/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A Transfermarkt török kiadása szerint a Bundesliga tavalyi meglepetéscsapata, az Union Berlin tárgyalásokat kezdeményezettt a Fenerbahce magyar hátvédje, Szalai Attila megszerzéséről, aki az átigazolás létrejöttével Schäfer András csapattársa lehetne.

A 25 éves hátvéd iránt korábban 20 millió euró körüli vételárat emlegettek, és a korábbi híresztelések értelmében a Valencia, a Wolfsburg és a Zenit Szentpétervár ugyancsak élénken érdeklődik Szalai szolgálatai iránt.

A magyar hátvéd két és évvel ezelőtt szerződött a török klubhoz a ciprusi Apollon Limasszol csapatától, játékjogáért a 2.3 millió eurót fizetett az isztambuli egylet. Szalai a Fener hátvédsorába hamar beilleszkedett és villámgyorsan nélkülözhetetlen alapemberré vált az együttesben, és hátvéd létére 21 meccs alatt három gólt szerzett az első fél szezonban. A 2021-2022-es idényben sérüléséig 31 bajnokin és összesen 43 tétmérkőzésen vették számításba, a legutóbbi kiírásban pedig már 52 meccsig jutott és minden szempontból a legstabilabb teljesítményt nyújtotta.