Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: a Ferencváros nem becsülheti le az ellenfelét

A magyar bajnoki címvédő Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában a feröeri KÍ Klaksvík csapatával találkozik…

A Ferencváros magyar válogatott hátvédje, Botka Endre a Nemzeti Sportnak adott interjújában kiemelte, hogy nem becsülhetik le a papíron szerényebb képességű ellenfelet, a feröeri KÍ Klaksvík együttesét:

“A legfontosabb: tilos alábecsülni a feröeri ellenfelet! Az idény első mérkőzése körül mindig van egyfajta bizonytalanság, senki sem tudhatja pontosan, mire számíthat az ellenféltől vagy akár saját magunktól. Speciális körülmények lesznek, még az is kérdéses, le tudunk-e szállni a szigeten, ahogy hallottam, ezért is megyünk a szokottnál kicsit korábban. Információink szerint tizenkét fok körül lesz a hőmérséklet, vagyis teljesen más a klíma, mint ezekben a napokban Budapesten… És tudja, bárki bármit mond, ha egy csapat sorozatban tizennégy mérkőzésen nem kap ki, az nem lehet gyenge, akármelyik bajnokságban is szerepel. Nem tartom a KÍ-t rossz csapatnak, aki szerint az, nem ért a futballhoz. Extrém körülmények várnak tehát ránk, az időjárás mellett a szabványosnál valamivel kisebb műfüves pálya, de természetesen tisztában vagyunk a céljainkkal, és tovább akarunk jutni.”

“Látszik, mit tervez Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző, alakul, formálódik a hátsó alakzat is, talán a középpályán és elöl több a kérdőjel, és sokat gyakoroltuk azt is, ha szükség lesz rá, menet közben minél gyorsabban és hatékonyabban tudjunk felállási formát váltani” – tette hozzá a rutinos labdarúgó.

A párharc első mérkőzését jövő kedden a Feröer-szigeteken rendezik, a visszavágóra nyolc nappal később a Groupama Arénában kerül sor.

Ha a Ferencváros megnyeri a párharcot, a második körben a svéd BK Häcken vagy a walesi New Saints FC együttesével találkozik.