Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bundesligában folytatja a magyar válogatott játékosa – sajtóhír

A korábbi híreszteléseknek megfelelően úgy tűnik, hogy célegyenesbe fordultak a tárgyalások a magyar válogatott hátvédjének klubváltásával kapcsolatban…

(Photo by Robert Szaniszlo/NurPhoto via Getty Images)

A Nemzeti Sport tájékoztatása értelmében az Union Berlin és a Fenerbahce vezetősége között megszületett a megegyezés a magyar válogatott hátvédje, Szalai Attila régóta húzódó klubváltásáról.

A 25 éves hátvéd iránt korábban 20 millió euró körüli vételárat emlegettek, és a korábbi híresztelések értelmében a Valencia, a Wolfsburg és a Zenit Szentpétervár ugyancsak élénken érdeklődik Szalai szolgálatai iránt. A mostani beszámolók szerint a Fener lejjebb engedte az igényeit és 15 millió euróban állapodhattak meg a felek egymással.

A magyar hátvéd két és évvel ezelőtt szerződött a török klubhoz a ciprusi Apollon Limasszol csapatától, játékjogáért a 2.3 millió eurót fizetett az isztambuli egylet. Szalai a Fener hátvédsorába hamar beilleszkedett és villámgyorsan nélkülözhetetlen alapemberré vált az együttesben, és hátvéd létére 21 meccs alatt három gólt szerzett az első fél szezonban. A 2021-2022-es idényben sérüléséig 31 bajnokin és összesen 43 tétmérkőzésen vették számításba, a legutóbbi kiírásban pedig már 52 meccsig jutott és minden szempontból a legstabilabb teljesítményt nyújtotta.

A 35-szörös válogatott labdarúgó leendő csapatában együtt futballozhat válogatottbeli csapattársával, a sérülés után lábadozó Schäfer Andrással és a Ferencvárosból a berliniekhez szerződő Aissa Laidounival.