Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fehérvár: régi ismerőst neveztek ki az utánpótlás élére – HIVATALOS

A kényszerű koncepcióváltás előtt álló Fehérvár új utánpótlás-sportigazgatót nevezett ki a klubnál…

A Fehérvár hivatalos oldalán számolt be róla, hogy a klub utánpótlásában 2018 óta dolgozó egykori játékos, Simek Péter lett a klub új utánpótlás-sportigazgatója.

A 43 éves szakember Kenyeres Imre helyét vette át székesfehérváriak utánpótlásának az élén. Elmondta, hogy az U19-es csapat hiányában az U17-es korosztályból kiöregedő játékosok közvetlenül az NB III-as együtteshez kerülnek, így változtatni kellett a Fehérvár második csapatának keretén.

“A jövőben minél több fiatal magyar játékos beépítése lesz az elsődleges cél itt a Vidinél, ennek pedig az lesz a hozadéka, hogy egyre több saját nevelésű fiatal előtt nyílik meg az út az első csapat felé. Éppen emiatt nagyon fontos az, hogy továbbra is magas minőségű munka jellemezze az utánpótlásunkat” – árulta el Simek.

“Természetesen fontos, hogy meglegyen a fiataloknak a lehetőség a bizonyításra a felnőtt futballban, türelmesen, szisztematikusan legyenek beépítve a csapatba, hiszen nekünk ez a kézzelfogható visszajelzés ahhoz, hogy kell-e bármin is változtatni a képzésünkön. Most pedig, hogy a magyar fiatalok szerepeltetése előtérbe került a Vidinél, még fontosabb lesz a mi feladatunk is az utánpótlásban” – tette hozzá.