Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatér az AS Romához a Leeds spanyol válogatott védője – HIVATALOS

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy visszatér hozzájuk Diego Llorente. 

 (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

A Leeds United védője, Diego Llorente a 2023/24-es idényre ismét kölcsönbe kerül az AS Romához, erősítette meg az olasz klub. Az ideiglenes váltás mindössze néhány héttel azután történt, hogy a spanyol válogatott játékos 2026-ig meghosszabbította szerződését a Leedsnél, így a szezon végén visszakerül az angol klubhoz.

A 29 éves Llorente a tavalyi szezon második felét már Rómában töltötte kölcsönben, és összesen 12 alkalommal lépett pályára a Serie A-ban, illetve az Európa-ligában.

Llorente 2020 nyarán 20 millió euróért csatlakozott a Leedshez a Real Sociedadtól, miután feljutottak a Premier League-be. A középső védő 59 alkalommal lépett pályára az angol klub színeiben minden sorozatot figyelembe véve, mielőtt januárban az AS Romához igazolt. Llorente korábban a Real Madrid saját nevelésű játékosa volt.

A Leeds a következő szezont már az angol másodosztályban (Championship) kezdi meg. Llorente távozása előtt már Robin Koch is kölcsönbe került az Eintracht Frankfurthoz, míg Tyler Roberts a múlt hónapban véglegesen a Birmingham Cityhez igazolt.