Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fiatal olasz középpályás érkezését jelentette be a PSG – HIVATALOS

Rövid időn belül már a hatodik új érkezőjéről tett bejelentést a francia bajnoki címvédő Paris Saint-Germain együttese…

(Photo by Seb Daly – Sportsfile/UEFA via Getty Images)

A Paris Saint-Germain a szerdai napon számolt be róla, hogy öt évre szóló megállapodást kötött a 18 éves olasz középpályással, a Benficától érkező Cher Ndourral.

A fiatal középpályás Bresciában látta meg a napvilágot, szülövárosa csapata mellett az Atalanta akadémiáján szerepelt, majd 16 évesen a lisszaboniakhoz került. Ndour az elmúlt években jobbára a Benfica tartalékcsapatában szerepelt, tagja volt a tavalyi UEFA Ifjúsági Ligát megnyerő U19-es csapatnak, a döntőben gólt is szerzett. Továbbá egy meccs erejéig a portugál első osztályban is pályára léphetett a “sasok” első csapatában, idén márciusban a Vitória Guimaraes elleni találkozón debütl.

“Nagyon meghatódtam, elöntöttek az érzelmek. Mindenekelőtt boldog vagyok, hogy a világ egyik legjobb klubjához kerültem, igazi megtiszteltetés lesz ennyi győztes játékossal játszani. Örülök, hogy része lehetek ennek acsaládnak” – jegyezte meg a PSG hivatalos honlapján.

Ndour évek óta rendszeres tagja a különböző olasz korosztályos válogatottaknak, jelenleg is az U19-es Európa-bajnokságon szerepel az Azzurrini színeiben. Új klubcsapatában a 27-es mezszámot fogja viselni.