Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Dániából igazolt középhátvédet az Inter! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Inter együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtette a dán Aarhus csapatától Yann Aurel Bissecket.

(Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Az Inter együttese a mai nap folyamán bejelentette Yann Aurel Bisseck szerződtetését. A 22 éves játékos a dán Aarhustól érkezett, akikkel megegyeztek, hogy kifizetik a védő szerződésében szereplő 7 millió eurós kivásárlási árat. Ezt az összeget azonban nem egyszerre, hanem 3 évre szétbontva fogja kifizetni a milánói klub, ami mellé a dán csapat még 500 ezer euró bónuszt kap, valamint az esetleges jövőbeni átigazolási díj 5%-a is őket fogja illetni. A német U21-es válogatott csapatkapitánya a Köln akadémiáján nevelkedett, majd ezt követően a Roda JC és a Vitoria Guimaraes csapataiban is megfordult, mielőtt 2021 nyarán egy évre kölcsönbe az Aarhushoz került, akik tavaly nyáron 670 ezer euróért végleg megvásárolták a játékjogát.

Bisseck az Aarhus színeiben összesen 68 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 6 gólig és 3 gólpasszig jutott. Új állomáshelyén 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá.

A 22 éves középhátvéd az Inter harmadik nyári szerzeménye Marcus Thuram és Davide Frattesi után.