Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-selejtező: egygólos előnyt szerzett a DAC az első mérkőzésen

A csütörtöki napon rendezik meg az Európa-konferencialiga selejtezőjében az első forduló első mérkőzéseit, köztük a felvidéki FC DAC 1904 párharcának hazai mérkőzését…

 

Az esélyesebb FC DAC 1904 hazai környezetben 2-1-es győzelmet aratott a grúz Dila Gori ellen az Európa-konferencialiga selejtezője első fordulójának első mérkőzésén. A fölényben futballozó szerdahelyiek az első félóra végeztével szerezték meg a vezetést, miután Kalmár Zsolt bejátszásából Matej Trusa közelről volt eredményes. Az első góllal megtört a jég, három minutum múlva ugyanis Kacer előkészítéséből Ammar Ramadan is betalált. Ahelyett hogy a hazaiak újabb gólokkal terhelték volna az ellenfelet, a grúzok nem sokkal a szünet előtt szépítettek. A második játékrész jobbára egyenlő erők küzdelmét hozta, kevés helyzettel, így további gólok nem is születtek, a DAC egygólos előnyt szerzett az egy hét múlva esedékes visszavágóra.

A csallóközi gárda magyar légiósai közül a gólpasszos Kalmárt a 72. percben Vitális Milán váltotta, a további fiatal játékosok nem jutottak lehetőséghez.

FC DAC 1904 – Dila Gori 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Trusa (33.), Ramadan (36.), ill. Kovtalyuk (43.)