Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Juventus kitette a keretéből a rutinos csapatkapitányát – sajtóhír

Egybehangzó olasz sajtóbeszámolók szerint a Juventus drasztikus lépésre szánta el magát veterán játékosával kapcsolatban…

(Photo by Matteo Bottanelli/NurPhoto via Getty Images)

Gianluca Di Marzio információi szerint a Juventus vezetősége úgy döntött, hogy kitette a keretéből csapatkapitányát, Leonardo Bonuccit, aki az Egyesült Államokba sem utazhat el a csapattal. A beszámolók értelmében Cristiano Giuntoli sportigazgató és helyettese, Giovanni Manna személyesen közölték döntésüket a veterán játékossal, akit alaposan megleptek a hírrel.

A 36 éves hátvéd a közelmúltban játszotta 500. tétmérkőzését a torinói gárda mezében, melyet 2010 óta erősít, leszámítva az AC Milannál töltött 2017-2018-as idényt. Bonucci ez idő alatt nyolc bajnoki címet, öt olasz Szuperkupát és négy olasz kupát nyert az “Öreg Hölgy” játékosaként, miközben 2015-ben és 2017-ben egyaránt BL-döntőt játszhatott. A veterán játékost még egy évig köti szerződés a csapathoz, így átigazolási díj fejében válhatnak meg tőle, de akár fel is bonthatják a megállapodást.

“Amikor egy év múlva visszavonulok, egy korszak véget ér. Rendkívül büszke vagyok arra, amit a Juventusnál elértem” – mondta a közelmúltban a védő.

A Juventus új csapatkapitánya Danilo lesz, a védőn kívül pedig Arthur, Weston McKennie és Denis Zakaria sem tagja többé a keretnek.

Bonucci 2008 óta 120 mérkőzésen szerepelt az olasz válogatottban, tagja volt a 2021-es Európa-bajnokságon diadalmaskodó és a 2012-es Eb-n ezüstérmes csapatnak.

A közelmúltban a Newcastle United érdeklődéséről lehetett olvasni, a legújabb információk szerint pedig a szintén BL-résztvevő Lazio is szívesen látná soraiban a veterán játékost.