Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Serie A-ba szerződhet az olasz válogatott felfedezettje – sajtóhír

Olasz sajtóinformációk szerint több csapat is érdeklődik a Boca Juniors olasz válogatott támadójának megszerzése iránt…

(Photo by Massimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio via Getty Images)

Gianluca Di Marzio beszámolói szerint a Fiorentina után immár a Genoa is egyeztetéseket kezdeményezett a Boca Juniors vezetőségével az olasz válogatottban tavasszal gólokkal bemutatkozó Mateo Retegui megszerzéséről.

A 24 éves támadó a River Plate utánpótlásában kezdte, majd miután nem marasztalták az ősi riválisnál kötött ki, de a felnőttek közt nem sokat bizonyíthatott a Bocában. Retegui az Estudiantes La Plata és a Talleres Córdoba után tavaly óta a Tigrében szerepel kölcsönben, ahol a 2022-es Liga Profesional gólkirálya lett 19 találattal. Az aktuálisan zajló argentin bajnoki idényben 20 pályára lépés alatt 11-szer talált be.

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Mancini a játékos olasz felmenői miatt meghívta őt az Azzurri keretében, és a márciusi két Eb-selejtezőn Anglia és Málta kapuját is bevette.

Retegui egy csapásra felkeltette a Serie A-s csapatok érdeklődését, jelen állás szerint úgy tűnik, hogy a Serie B-ből frissen visszatérő Grifoni a legnagyobb esélyes a megszerzésére.