Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin játékost igazolhat az Inter Miami – sajtóhír

Lionel Messi és Sergio Busquets megszerzése után az MLS-ben szereplő Inter Miami igyekszik minél jobban megerősíteni a játékoskeretét…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Gastón Edul információi szerint az Inter Miami csapata 5+2 millió dollárt ajánlott az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Colónnak tehetséges középpályása, Facundo Farías játékjogáért cserébe.

A 20 éves támadó középpályás tagja volt a korosztályos válogatottaknak az U15-ös csapattól kezdve, míg a profik közt 2019 novemberében debütált szülővárosa csapata színeiben. Ifjú kora ellenére hatalmas játékintelligenciával rendelkezik, mindemellett általában fegyelmezett, higgadt produkcióra képes, nagyszerű meglátásokkal, fineszes megoldásokkal operál.

Farías tagja volt a 2021-ben a Copa de la Liga Profesionalt megnyerő csapatának. A profik között 93 mérkőzésen 16 gólt szerzett, a Liga Profesional tavalyi kiírásában háromszor talált be, az ideiben hét meccsen jutott szóhoz, de nem volt eredményes.

Az elmúlt években a Boca Juniors többször is megkísérelte a megszerzését, és az utóbbi időben egyre több európai csapatnál is felmerült a leigazolásának lehetősége, a klubváltására azonban ezidáig nem került sor.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!