Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egyre közelebb a City védőjének megszerzéséhez a Bayern München! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München együttese megegyezett a személyes feltételekről Kyle Walkerrel, a Manchester City védőjével.

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Thomas Tuchel szeretné a Bayern Münchenhez csábítani a Manchester City friss BL-győztes védőjét, Kyle Walkert. A legfrissebb német sajtóértesülések szerint ebben az ügyben nagy előrelépés történt, ugyanis Walker és a menedzsmentje megegyezett a személyes feltételeket illetően a bajor sztárcsapattal, így már csak a két klubnak kell dűlőre jutnia az angol hátvéd átigazolási díjáról. A források alapján a 33 éves játékos 2+1 éves szerződést fog aláírni a Bayernnel, de a City a nagyobb pénzösszeg helyett egy másik játékost szeretne bevonni az üzletbe.

Pep Guardiola ugyanis a Bayerntől távozófélben lévő Benjamin Pavardot szeretné megszerezni, akire leginkább Nathan Aké sérülése és Walker esetleges távozása miatt lenne szüksége, a francia világbajnok játékos ugyanis a védelem közepén és a jobbhátvédként is gond nélkül tud játszani.

Walker 2017-ben igazolt a Manchester Cityhez a Tottenhamtől közel 53 millió euróért cserébe. Azóta minden sorozatot figyelembe véve 254 mérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben, amelyeken 6 gólt és 18 gólpasszt jegyzett. A rutinos védő Bajnokok Ligáját, 5 bajnoki címet, 2 FA-kupát, 4 Ligakupát és 2 angol Szuperkupát nyert a manchesteriekkel. Piaci értékét 15 millió euróra teszi a transfermarkt.