Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: szerződést hosszabbított kapitányával a Fiorentina! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Fiorentina együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést hosszabbított csapatkapitányával, Cristiano Biraghival.

(Photo by Andrea Martini/NurPhoto via Getty Images)

A következő évekre bebiztosította magát balhátvéd poszton a Fiorentina együttese. A firenzei gárda ugyanis Fabiano Parisi megszerzése mellett azt is bejelentette, hogy sikerült megállapodniuk a csapatkapitányukkal, Cristiano Biraghival a közös folytatásról. A klub közleményéből kiderült, hogy Biraghi 2025 nyaráig hosszabbította meg a kontraktusát, amelyben szerepel egy plusz egy évre szóló opció is, amit a felek közös megegyezés esetén aktiválhatnak. A vezetőség döntése összességében nem meglepő, hiszen a 30 éves rutinos védő az előző szezonban is alappillére volt az Olasz Kupában és az Európa-konferencialigában is fináléba jutó csapatnak, amit jól mutat, hogy Biraghi összességében 52 meccsen kapott lehetőséget, ezeken pedig 3 gólig és 13 gólpasszig jutott.

Cristiano Biraghi 2017 nyara óta tartozik a Fiorentina keretébe. A klub színeiben azóta 207 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 11 találatot és 32 gólpasszt ért el.