Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cristiano Ronaldo a világ legjobban kereső sportolója

Az egyik gazdasági lap felmérése értelmében a Szaúd-Arábiába igazoló portugál világklasszis a világ legjobban kereső sportolója 2023-ban…

(Photo by Valter Gouveia/NurPhoto via Getty Images)

A Forbes listájának élén a 2023. május 1-jét megelőző 12 hónap adatai alapján Cristiano Ronaldo volt a világ legjobban kereső sportolója. A magazin szerint a portugál klasszis 45,3 milliárd forintnak megfelelő összeget keresett a vizsgált időszakban.

A 38 éves labdarúgó pályafutása során harmadszor lett egy évben a legtöbbet kereső sportoló a Forbes összesítése alapján, legutóbb 2017-ben végzett az élen. A lap szerint Ronaldo összbevételének az egy harmada származik a sportolásból, a másik kétharmada egyéb bevételekből (reklám, vállalkozások jövedelme), viszont nem tartalmazza az esetleges befektetéseiből származó tőkejövedelmeket.

Ronaoldo mögött Lionel Messi (Inter Miami) és Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain végzett még a második és a harmadik helyen. Az egy évvel ezelőtti győztes argentin világbajnok 43,3 milliárd forintot keresett, míg a francia kiválóság 40 milliárdnak megfelelő összeget kaszált.

A negyedik helyen a kosárlabdázó LeBron Jamest rangsorolták, az ötödik helyet pedig a mexikói bokszoló, Canelo Álvarez kaparintotta meg.