Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Profesional: a River Plate megnyerte a bajnokságot

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) 25. fordulójában a listavezető River Plate a hazai győzelmével bebiztosította a bajnoki címét…

(Photo by Mariano Sanchez/Anadolu Agency via Getty Images)

Az argentin bajnokság idei első, Liga Profesional elnevezésű sorozatának nagy részében a River Plate utcahosszal vezetett, szombatról vasárnapra virradóra pedig matematikailag is bebiztosította bajnoki címét az Estudiantes La Plata 3-1-es hazai legyőzésével.

A helyi rekordbajnoknak számító “milliomosok” történetük során 36. alkalommal ünnepelhetnek bajnoki címet, azok után, hogy utoljára még Marcelo Gallardo vezetésével 2021-ben lettek bajnokok.

Az év elején kinevezett Martín Demichelis fantasztikusan vette át a csapat irányítását, bár elődje megkezdett útját viszi tovább, a csapat az idény nagy részében még a megszokottnál is stabilabb, magabiztosabb teljesítményre volt képes. A pályakezdő tréner az első szezonját rögtön bajnoki címmel zárta, ami mindenképpen egy ígéretes pályafutása kezdete.

A második Tallers mögött a bajnkság harmadik helyén a San Lorenzo áll, míg a további nevesebb Buenos Aires-i óriásklubo közül a hullámzóan teljesítő Boca Juniors csak a kilencedik, a Racing Club a 13., a Vélez Sarsfield a 21., az Independiente a 24. helyet foglalja el a 28 csapatos mezőnyben.

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!