Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallói gólpassza sem volt elég a Sporting KC-nek

Az MLS egyhónapos szünete előtti utolsó játéknapján vasárnapra virradóra az Austin FC és a Sporting Kansas City csapott össze egymással…

A nyugati konferencia élmezőnyében tanyázó Austin FC hazai környezetben 2-1-es győzelmet aratott a Sporting Kansas City felett. A nagy elánnal futballozó vendéglátók már az első negyedóra végén megszerezték a vezetést, miután Gyasi Zardes a saját fejese után közelről értékesítette a kipatatnót. Újabb két perccel később Ethan Finlay tovább növelte csapata előnyét, majd a feljavuló Sporting szépíteni tudott, Sallói Dániel előkészítéséből a venezuelai hátvéd, Daniel Rosero volt eredményes. Az SKC hiába igyekezett a második félidőben, képtelen volt egyenlíteni, így egygólos vereséget szenvedett.

A magyar támadó csapata 25 mérkőzés alatt szerzett 26 pontjával a 11. helyet foglalja el a 14 csapatos nyugati konferenciában.

Az MLS a következő egy hónapban szünetelni fog, mivel a csapatok a mexikói bajnokság klubjaival közösen a Leagues Cupban fognak küzdeni egymással.

Austin FC – Sporting Kansas City 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Zardes (17.), Finlay (19.), ill. Rosero (33.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore