Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edwin van der Sar üzent az állapotáról

Ahogyan arról beszámoltunk, az AFC Ajax egykori kiváló kapusa és korábbi sportigazgatója a közelmúltban agyvérzést kapott nyaralása alatt…

(Photo by Peter Lous/BSR Agency/Getty Images)

Horvátországi nyaralása ideje alatt agyvérzést kapott az Ajax és a Manchester United egykori holland válogatott kapusa, Edwin van der Sar.

Az egykori labdarúgót a spliti KBC (Klinicki Bolnicki Centar) kórházban ápolták először, majd egy hollandiai kórházba szállították, ahol ugyancsak az intenzív osztályon kezelték. Van der Sar kedd este pozitív hírekről számolt be a Twitter-csatornáján, ugyanis bár továbbra is kórházi felügyelelet alatt áll, elhagyhatta az intenzív osztályt:

“Mindenekelőtt szeretnénk mindenkinek megköszönni a biztató és támogató üzeneteket. Örömmel oszthatom meg veletek, hogy már nem az intenzív osztályon kezelnek, de még mindig kórházban vagyok. Remélem, a jövő héten hazamehetek, és megtehetem a következő lépést a felépülésemben” – írta az 52 éves egykori sportoló a közösségi oldalán.

Van der Sar az elmúlt években az Ajax ügyvezető igazgatójaként dolgozott, az előző szezon végén az utóbbi időszak eredménytelen szereplése miatt mondott le posztjáról, s indoklásában kifejtette, most pihenésre van szüksége és más dolgokkal szeretne foglalkozni.