Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kerkezt lenyűgözte a Bournemouth érdeklődése, és az edző filozófiája

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott fiatal szélsővédője az angol bajnokságban (Premier League) folytatja pályafutását…

(Photo by AFC Bournemouth/AFC Bournemouth via Getty Images)

A holland AZ Alkmaar együttesétől a Bournemouth-hoz szerződő magyar válogatott hátvéd, Kerkez Milos az első interjújában arról beszélt, hogy hatalmas dolognak tartja, hogy a szigetországba szerződött:

 “Elsősorban a klub részéről tapasztalt tisztelet miatt döntöttem a Bournemouth mellett. Meglátogattak minket az otthonunkban, hogy ismertessék a terveiket, ez nagyban hozzájárult a döntésemhez.”

Kerkez kiemelte, a meccsek intenzitása és sebessége kiemelkedik az angol élvonalban, ahol a világ legjobbjai játszanak, így minden más lesz, mint amit eddig tapasztalt. Hozzátette, tudja, mire számíthat, mivel az Ekl idei elődöntőjében korábbi csapatával, a holland AZ Alkmaarral találkozott a West Ham Uniteddel. Megjegyezte, felkészültnek érzi magát.

A nyolcszoros magyar válogatott nevetve “őrült bal bekknek” nevezte magát bemutatkozása alkalmával. Saját bevallása szerint élvezi a védekezést, a szereléseket és a párharcokat, de szereti segíteni a csapatát támadásban is, úgy véli, hogy a DNS-ében van, hogy fel-alá rohangáljon a vonal mellett, ezt szereti csinálni a legjobban a pályá.

Kerkez elárulta, a nyáron kinevezett spanyol vezetőedzőnek, Andoni Iraolának is nagy szerepe volt az átigazolásában, mert kifejezetten szereti a játékfilozófiáját.

“Szerbiában születtem, de a nagymamám magyar, neki köszönhetően kaptam meg a magyar papírokat, azaz kettős állampolgár vagyok. A magyar válogatottban játszom, ez volt az én és a családom döntése, miután meghívtak” – mondta Kerkez, aki megtiszteltetésnek nevezte, hogy a magyar nemzeti együttesben játszhat.

A magyar válogatott 19 éves balhátvédje tavaly januárban került a holland együtteshez, azóta Kerkez állandó játéklehetőséget követelt magának és stabil, energikus teljesítményére számtalan európai csapat felfigyelt. A fiatal bekk az AZ színeiben 55 tétmérkőzésen öt gólt szerzett és kilenc gólpasszt adott.