Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: román bajnok támadót szerződtetett az Újpest – HIVATALOS

Újabb változás történt az előző idényben remek tavaszi szereplésével megmenekülő Újpest játékoskeretében…

 

Az Újpest hivatalos honlapján erősítette meg, hogy a csapat szerződtette az egykori román korosztályos válogatott támadót, George Ganeát.

A 24 éves csatár hazájában az Universitatea Cluj és a Dinamo Bukarest, valamint Olaszországban a Virtus Entella és az AS Roma utánpótlásában fordult meg. Később a felnőttek közt a Rapid Bukarest játékosként debütált, de további román csapatoknál is szóhoz jutott. Tagja volt a 2018-2019-es szezonban bajnoki címet nyerő CFR Cluj keretének is.

“Nagyon örülök, hogy Újpesten folytatom a pályafutásomat. Egy tehetséges, sikerre éhes, fiatal csapathoz érkezem, amely előtt komoly jövő áll. Voltak máshonnan is megkereséseim – Magyarországról is – de nekem fontos szempont volt, hogy mekkora támogatást jelentenek itt a szurkolók, és az is, hogy itt megfelelően tudok fejlődni is, remek példák állnak előttem. Remélem, minél hamarabb be tudok mutatkozni, és gólokkal tudom meghálálni azt a bizalmat, amit belém fektettek!” – nyilatkozta az új igazolás.

Ganea édesapja, Ioan Viorel Ganea annak idején Angliában és Németországban is játszott, valamint 45 mérkőzésen lépett pályára a román felnőtt válogatottban.