Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: Máté Csaba visszanyerné a szurkolók bizalmát

Sztanyiszlav Csercseszov menesztése után Máté Csaba vette át a Ferencváros irányítását, akinek vezetésével a magyar bajnok a BL-kiesést követően az Ekl-selejtezőre készül…

A Ferencváros vezetőedzője, Máté Csaba a fradi.hu-nak nyilatkozott arról, hogy a zöld-fehérek hogyan készülnek a szomorú BL-kiesés után az Európa-konferencialiga selejtezőjére:

“Mindannyiunk számára óriási csalódás volt a feröeriek elleni mérkőzés kimenetele, illetve maga az eredmény is, ezt kell most feldolgozniuk a játékosoknak, hiszen őket is hatalmas csalódásként érték a történtek. Nagyon fontos, hogy ezt mentális oldalról jól kezeljük. Sokan vagyunk a keretben, mindenki másként dolgozza fel a nehézségeket, ezt a feszültséget kell ezekben a napokban feloldani.”

“A legfontosabb, hogy az alázat meglegyen a csapatban, valamint a kellő tisztelet az ellenféllel szemben. Azt a hatalmas csalódást, amit a szurkolóknak okoztunk, meg kell próbálnunk helyrehozni. Szeretnénk visszanyerni a szurkolóink bizalmát, hiszen szükségünk van a támogatásukra” – tette hozzá a tréner.

Az FTC-t 2012 óta szolgáló Máté Csaba nem először kap lehetőséget megbízott vezetőedzőként, Leandróval az oldalán viszont eddig egyszer, 2021. december 18-án, egy Honvéd elleni bajnokin dolgozhatott. Az eddigiekben az NB III-ban szereplő tartalékcsapatnál tevékenykedő Leo most újra a felnőtt együttes mellett bizonyíthat.

“Az ember alapvetően nem úgy szeretne lehetőséget kapni, hogy valaki elmegy, ám ennek ellenére megtiszteltetés itt lenni, minden tudásommal azon leszek, hogy segíteni tudjak a csapatnak abban, hogy kilábaljon ebből a nehéz időszakból. Már a csütörtöki, Shamrock Rovers elleni selejtezőre készülünk. A legfontosabb, hogy a fejeket rendbe tegyük, hogy mindenkinek visszatérjen az önbizalma. Tisztelet, alázat és persze, emellett bele kell tenni a kemény munkát is a felkészülésbe, az eredmények csak a kellő intenzitással végzett edzésekkel, sok futással jöhetnek vissza” – jelentette ki Leandro.

A Ferencváros az Európa-konferencialiga selejtezőjének második fordulójában az ír Shamrock Rovers ellen lép pályára, az első mérkőzést csütörtökön rendezik a Groupama Arénában.