Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: megszerezte a Leicester City szélsőjét a Newcastle United! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették a Leicester Citytől Harvey Barnest.

(Photo by Stephen White – CameraSport via Getty Images)

Hosszú hetek óta téma volt, hogy a Newcastle United együttese szeretné leigazolni a Leicester City szélsőjét, Harvey Barnest. A pletykák végül a mai nap folyamán lezárultak, a Newcastle ugyanis hivatalos oldalán bejelentette a 25 éves játékos szerződtetését. A hírek szerint a “Szarkák” 38 millió fontot fizettek a Leicester Citynek a balszélső játékjogáért, aki 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá új csapatával. Barnes a gyengélkedő Leicester Cityben is igen jó teljesítményt nyújtott az előző szezonban, hiszen 40 mérkőzésen 13 gólig és 3 gólpasszig jutott, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy benntartsa a “Rókákat”.

Harvey Barnes 2018 nyarán került fel a Leicester City felnőttei közé. A klub színeiben összesen 187 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 45 találatot és 32 előkészítést jegyzett. Legnagyobb sikere a csapattal a 2020/21-es szezonban megnyert FA-kupa volt.

A 25 éves szélső összességében a második nyári igazolása a csapatnak Sandro Tonali után.