Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mégis játszhat az Osasuna az Európa-konferencialigában – HIVATALOS

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Osasuna csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy mégis ott lehetnek az új szezonban az Európa-konferencialigában. 

(Photo by Fernando Pidal/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Az Osasuna mégis részt vehet a következő szezonban az Európa-konferencialigában, miután az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megállapította, hogy a La Liga-csapatot nem lehet büntetni a 10 évvel ezelőtti bundabotrány miatt. Az UEFA ellenőrei a múlt hónapban azt javasolták, hogy az Osasunát zárják ki a következő Ekl-szezonból, miután a 2022/23-as idényben kvalifikálta magát a sorozatba azzal, hogy a hetedik helyen végzett a La Liga tabelláján.

A javaslat a “Caso-Osasuna”, egy 2013/14-es szezonra visszanyúló bundabotrány kapcsán született. A botrány azzal végződött, hogy a klub korábbi elnökét, Miguel Archancót és öt korábbi klubigazgatót börtönbüntetésre ítéltek, miután a bíróság megállapította, hogy 650 000 eurót fordítottak a klub pénzéből ellenfél játékosok lefizetésére az eredmények befolyásolása érdekében.

A hónap elején Fran Canal, az Osasuna főigazgatója elmondta, hogy az UEFA “megkérdezte tőlünk, hogy részt vettünk-e mérkőzések manipulálásában, mi pedig nyilvánvalóan azt válaszoltuk, hogy nem.”

“Megpróbáltuk tisztázni és elmagyarázni, hogy mi történt. Nyilvánvaló, hogy nem lehetünk mi a bűnösök – mi voltunk azok, akik értesítették a hatóságokat, hogy 2,3 millió euró hiányzik a klub pénzéből. Ők csak a büntetés javaslatával válaszoltak”.

A döntésről az Osasuna a hivatalos oldalán közzétett közleményben tudatta a nyilvánosságot.