Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: magabiztos FTC-siker hazai pályán!

Az Európa-konferencialigába ‘kényszerülő’ Ferencváros a Shamrock Rovers elleni kiütéssel kezdte el feledtetni a Bajnokok Ligája fiaskót.

A Sztanyiszlav Csercseszov helyét ideiglenesen átvevő Máté Csabával ahogyan az várható volt, egy bizonyítani akaró Ferencváros futott ki a pályára az Európa-konferencialigában – Mondjuk volt is mit jóvá tennie a Fradinak saját közönsége előtt. (…)

(…) Az FTC ezúttal sem játszott jól, nem dolgozott ki sorra helyzeteket, de legalább érezhetően irányította hazai pályán a találkozót, nem úgy mint a Kí ellen a Bajnokok Ligájában. Mindez szinte tökéletes helyzetkihasználással párosult, hiszen rögtön az első kaput eltaláló lövésből bő negyed óra elteltével Sigér Dávid szerzett vezetést, majd pár perccel később Cristian Ramirez góllal tért vissza korábbi sikerei helyszínére.

A megnyugtatónak tűnő, két gólos előnyre a szünet után hamar rátett még egyet az FTC,  az elmúlt napokban sokat kritizált Adama Traore közeli befejezésének köszönhetően – A gólpasszt a Fradi legjobbja, Ramirez adta.

A folytatásban még nagyobb lett a Fradi fölénye, és az újabb gól sem maradt el, Varga Barnabás révén négy gólosra növelte előnyét az FTC, amely így több mint megnyugtató előnnyel utazhat az Írországi visszavágóra.

Máté Csabával mintha rendezte volna a sorokat az FTC, bár a feröeri Kí elleni BL-fiaskót ennél azért nehezebb lesz elfeledtetnie, főleg a szurkolóival.

 

FTC – Scamrock Rovers 4-0 (2-0)
Goupama Aréna, Vezette: A. Ghaltakhchyan (örmény)
Gólszerzők:
Sigér (16.), Ramírez (32.), A. Traore (47.), Varga B. (74.)
Sárga lap:
Esiti (90+2.) illetve Goare (50.), Finn (57.)
Piros lap: –

FTC: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, Cissé, Ramírez – Sigér (Esiti, 77.), Abu Fani – Zachariassan (Lisztes,, 72.) – Marquinhos (Ben Romdhane, 72.), Varga B. (Katona B., 88.), A. Traore (Owosu, 77.). Megbízott Vezetőedző: Máthé Csaba

Shamrock: Mannus – Cleary, Lopes, Grace – Hoare, O’Neill, Poom, Burt (Razi, 79.), Kavanagh – Towell (Finn, 49.), Kenny (Greene, 79.). Vezetőedző: Stephen Bradley