Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-selejtező: egygólos vereséget szenvedett idegenben a Zalaegerszeg

Egygólos vereséget szenvedett az Európa-konferencialiga selejtezőkörében a Boér Gábor által irányított Zalaegerszeg az NK Osijek vendégeként…

(Photo by Davor Javorovic/Pixsell/MB Media/Getty Images)

A 9. percben nagy lehetőségeket puskázott el az Osijek, de fogalmazhatunk úgyis, hogy hatalmas ziccereket úszott meg a Zalaegerszeg. Ekkor egy távoli lövés kipattant Senkó Zsomborról, melyre Caktas csapott le. Az ő lövése után ismét elpattant Senkótól a labda, az újabb ismétlésnél Miérez pedig a keresztbe elfutó Mijo Caktast sarkát találta el. A 39. percben Darko Nejasmic a kapufát találta el 12 méterről Ramón Miérez csúsztatását követően, majd néhány perccel később Kristijan Lovric szintén kapufáig jutott szabadrúgásból. Bár a hazai csapat előtt jó néhány lehetőség adódott az első félidőben, a vezetést viszont nem tudta Stjepan Tomas legénység megszerezni. 

A fordulást követően valamelyest javult a Zalaegerszeg játéka, ráadásul a hajrában akadtak helyzetek Boér Gábor tanítványai előtt. A 79. percben Meshack beadására Ikoba érkezett, de Malenica szögletre ütötte a labdát. A 80. percben Gergényi adott középre, mely után Huszti bólintott kapura, az Osijek portása ezúttal is résen volt. A 82. percben Németh Dániel lőtt kissé kiszorított szögből, Malenica jól zárta a szöget és hárított. A ráadásban viszont megszerezte a vezetést a hazai együttes, a 90+1. percben Grzan beadását követően Miérez bólintott a hálóba. Boér Gábor legénysége tehát végül egygólos vereséget szenvedett az Osijek otthonában, mely egyáltalán nem ledolgozhatatlan, viszont a visszavágóra ennél sokkal több kell, ha a ZTE tovább szeretne jutni.  

NK Osijek – Zalaegerszegi TE 1-0 (0-0)
Helyszín:
Opus Aréna (Eszék); Vezette: Bastian Dankert (német)
Gólszerzők: Miérez (90+1.) ill.
Kiállítás: ill.