Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: hiába vezetett a Barcelona kétszer is, végül öt gólt kapott az Arsenaltól – videóval

A Barcelona is megkezdte az amerikai turnéját az Arsenal ellen. A csapatok Los Angelesben csaptak össze, és egy gólgazdag mérkőzést játszottak, melynek a végén az Ágyúsok örülhettek. Érdekesség, hogy a katalánok tőlük kicsit szokatlan módon, fehér mezben léptek pályára. Erre utoljára 44 évvel ezelőtt került sor.

(Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

A Barcelona már a 7. percben vezetést szerzett Robert Lewandowski révén, de a 13. percben Bukayo Saka egyenlített. Az angol középpályás tíz perccel később viszont kihagyott egy tizenegyest. Ezt ki is használták a katalánok, és a 34. percben Raphinha révén ismét előnybe kerültek, de még a félidő előtt Kai Havertz megszerezte második gólját az Ágyúsoknál.

A második félidőre sokat cserélt Xavi, Arteta viszont csak egy helyen változtatott. Az Arsenal ezt ki is használta, és az 56. percben Leandro Trossard szerezte meg az Ágyúsoknak a vezetést, a belga pedig a 78. percben duplázni is tudott. A hajrá is igazán eseménydús lett, hiszen a 88. percben Ferran Torres révén szépített a Barca, de egyenlítés helyett újabb gólt kapott Fabio Vieira révén, így hiába vezettek kétszer is, 5–3-ra kikaptak a katalánok.

Arsenal – Barcelona 5-3 (2-2)
Gólszerzők: Saka (13.), Havertz (43.), Trossard (56. 78.), Vieira (90.) ill. Lewandowski (7.), Raphinha (34.), Ferran Torres (88.)