Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “Szerénynek kell maradni, mert a múltkori pofon elég nagy volt”

A Ferencváros 4-0-s győzelmet aratott a Shamrock Rovers ellen az Európa-konferencialiga selejtezőjének második fordulójában…

A Ferencváros vezetőedzője, Máté Csaba elégedetten, de racionálisan értékelte csapata fölényes győzelmét a BL-selejtezős kiesés után:

“Az eredmény abszolút pozitív. Kicsit feszülten kezdtünk, de utána jól kontroláltuk a mérkőzést. A vezetőgól előtt is voltak helyzeteink, jó beadásaink, veszélyesek voltunk a kapura. Harminc, harmincöt percig domináltunk, jöttek a gólok is, ez önbizalmat adott a játékosoknak. Fontos, hogy a szurkolókat is magunk mellé tudtuk állítani, a támogatásuk fontos volt, hogy tudjuk tartani a tempót. A második félidőt is góllal kezdtük, ami talán még jobban megtörte az íreket. A második félidőben volt még lehetőségünk a gólszerzésre, de a legfontosabb most az alázat, szerénynek kell maradni, mert a múltkori pofon elég nagy volt.  Sokk volt a játékosok számára is, ami történt, megviselte őket, ezt az edzéseken is lehetett érezni. Ezt szerettük volna oldani a mögöttünk hagyott héten, bizonyos dolgokat próbálunk elmagyarázni nekik. Fontos volt, hogy higgyenek magukban, csapatként funkcionáljanak a pályán, azt gondolom, hogy ezt megvalósítottuk.”

“A forgatókönyv hasonló volt, mint a múltkori mérkőzésen. Egy kicsit talán kompaktabban játszott a Shamrock, mint tavaly, erre jó válaszokat tudtunk adni, most is volt sok helyzetünk. Nekem mindkét meccs tetszett” – tette hozzá a tavalyi egymás elleni BL-selejtező kapcsán.

A Ferencváros egy hét múlva idegenben lép pályára a visszavágón, melyet igencsak kényelmes helyzetből várhat.