Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Vasas visszavonultatta Mészöly Kálmán mezszámát

A tavaly decemberben elhunyt legendájára méltóképpen kíván megemlékezni a Vasas egyesülete…

 

A Vasas a szezonbeli első NB II-es mérkőzése előtt különleges programokkal emlékezett meg Mészöly Kálmánról. A Budafok elleni találkozó előtt ünnepélyes keretek közt visszavonultatták a “Szőke Szikla” ikonikus 3-as számú mezét.

A Vasas Öregfiúk és a Magyar Öregfiúk Válogatott közreműködésével a Mészöly Kálmán-emlékmérkőzésre került sor. A találkozó eredménye 5-5 lett. A mérkőzésen több egykori angyalföldi és/vagy válogatott játékos pályára lépett és számos további egykori futballista jelen volt.

Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes és kiváló művész Juhász Gyula Consolatio című versével tisztelgett Mészöly Kálmán emléke előtt.

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője személyes emlékeit idézte föl, majd lejátszásra került a Szőke Szikla 80. születésnapjára készült Kapitány című videó is, melyet kifejezetten arra az alkalomra készített ifj. Boday Ferenc.

Kocsis Dénes előadásában elhangzott S. Nagy István dalszövegíró és Máté Péter zeneszerző Elmegyek című dala, továbbá felcsendült Sztevanovits Dusán dalszövegíró és Presser Gábor zeneszerző Fényév távolság című dalát is.

A Vasas sportigazgatója, Nagy Miklós a bekeretezett Vasas-mezt átadta Bardi Gyöngyinek, a Szőke Szikla özvegyének, fiának Mészöly Gézának és Dr. Juhász Andreának, a Mészöly-névhasználatot kezelő Ladinszky Alapítvány kuratóriumi elnökének. Felnőtt játékos a 3-as számú mezt a Vasas labdarúgócsapatában soha többé nem viselheti.

Mészöly klubszinten teljes karrierjét a Vasasnál töltötte, 1959-től 1972-ig 272 tétmérkőzésen lépett pályára a piros-kékek dresszében. Aktív játékosként éppúgy 61-szer szerepelt a magyar válogatottban, mint ahány mérkőzésen szövetségi kapitányként irányíthatta a nemzeti csapatot három különböző időszaka alatt.