Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ajax: érkezik a Manchester City tehetsége! – képpel

Egybehangzó sajtóinformációk szerint az Ajax együttese nyeri a Manchester City tehetséges támadójának, Carlos Borgesnek a megszerzéséért folytatott versenyfutást.

 

A 19 esztendős portugál utánpótlás válogatott játékosnak számos kérője volt, például a Premier League-ből a West Ham United személyében, azonban minden arra utaló jel szerint a Sporting Lisszabon utánpótlásából 2014-ben a City akadémiájára kerülő Borges az Ajax játékosa lesz.

Fabrizio Romano szerint az amszterdamiak az elmúlt órákban ért el áttörést a transzfer létrejöttét illetően, és mintegy 17 millió fontot fizethetnek majd Borges játékjogáért, amelyre a City-nek a jövőben vásárlási opciója lesz.

A fiatal játékos állítólag már az orvosi vizsgálatok egy részén is átesett, így már csak a hivatalos bejelentés várat magára az Ajax részéről.. A beszámolók szerint Carlos Borges 2027 nyaráig szóló szerződést ír majd alá a holland csapattal.

Érdekesség, hogy a tehetséges szélső a Man. City felnőtt csapatában ugyan még nem kapott lehetőséget, ám mutatói igen impozánsak a korosztályos együttesekben: az U18-asoknál 34 tétmérkőzésen 24 gól és 23 gólpassz a mérlege; míg az U21-ben 38 meccsen 26 gól és 13 gólpassz (forrás: Transfermarkt). További érdekesség még, hogy Borges a Premier League 2 elmúlt idényének gólkirálya lett, ráadásul az elmúlt három évbe négy bajnoki címet szerzett a City korosztályos együtteseivel:  a U21-esekkel a 2021/22 és 2022/23-as idény végén; míg az U18-as csapattal 2021/22 és 2020/21-ben.