Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Játékossors: Lucas Moura tíz év után elhagyta Európát, bejelentette régi-új csapata! – hivatalos

Tíz esztendőt után távozott Európából a rutinos brazil szélső támadó, nevezetesen Lucas Moura, aki régi-új együtteséhez, azaz a Sao Paulohoz írt alá…

(Photo by Chloe Knott – Danehouse/Getty Images)

Lucas Moura tíz esztendőnyi európai karriert követően visszatért a Sao Paulo kötelékébe – számolt be róla a klub hivatalos csatornáin keresztül. A rutinos brazil futballistával 2023 december végéig szóló kontraktust kötött a csapat, aki ráadásul ingyen érkezett.  

Lucas Moura 2013 januárjában került Európába a Paris Saint-Germain jóvoltából, a francia együttes 40 millió eurót fizetett érte. A brazil támadó gyorsan a PSG egyik meghatározó tagja lett, majd a 2017/2018-as szezon során nagy meglepetésrre idővel a keretből is kikerült Unai Emerynél, ezért januárban távozott. Moura mindent egybe véve 229 találkozón jutott szóhoz a gárda színeiben, ezeken 46 találatig és 48 gólpasszig jutott. Társaival nyert többek között négy bajnoki címet, három Francia-kupát illetve négy Ligakupát. A Tottenham Hotspur 2018 januárjában 28,4 millió euró ellenében igazolta le, ahol szintén a meghatározóbb játékosok közé tartozott, majd Antonio Conte érkezésével egyre inkább a háttérbe szorult. Lucas Moura a Spursnél 221 tétmérkőzésen lépett pályára, melyeken 39 találatot és 27 gólpasszt jegyzett. Trófeákat ugyan nem nyert, de a társaival a 2018/2019-es idényben bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, amiben nagy szerepe volt neki is.