Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-selejtező: két magyar légiós is góllal járult hozzá csapata fölényes sikeréhez

A négy magyar csapat mellett több magyar légiós csapata is pályára lépett csütörtök este az Európa-konferencialiga selejtezőjének második fordulójában…

 

A székelyföldi Sepsi OSK az idegenbeli 2-0-s siker után hazai környezetben két hajrábeli góllal 4-0-ra verte a CSZKA Szófiát, így 6-0-s összesítéssel menetelt tovább a következő fordulóba. A visszavágó első félidejében a hazaiak még csak egy tizenegyesgólt szereztek, a második félidőben azonban a háromszéki gárda kiütötte a bolgár együttest. A Sepsi magyar légiósa, Varga Roland ismét csereként beállva volt eredményes, miután a 90. percben vette be az ellenfél kapuját, így a párharc mindkét meccsén betalált, majd utána még egy újabb büntetőből betaláltak. A továbbjutó Sepsi a következő fordulóban a kazah Aktobe csapatával nézhet farkasszemet a playoff-körért.

Sepsi OSK – CSZKA Szófia 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Matei (19. – büntetőből), Aganovic (70.), Varga R. (90.), Alimi (90+4. – büntetőből), ill.

A ciprusi Omonia Nicosia az idegenbeli 3-2-es győzelmet követően odahaza 4-1-re diadalmaskodott az azeri Gabala ellen, ezzel kettős győzelemmel abszolválta a párharcot. A házigazda már az első félidőben mindent eldöntött három góllal, melyből a harmadikat a csapat magyar válogatott hátvédje, Lang Ádám szerezte. A második játékrész elején ugyan a vendégek szépíteni tudtak, de percekkel azután az Omonia is betalált, azonnal visszaállítva a háromgólos különbséget, melyet megtartottak a lefújásig. A ciprusi gárda ellenfele a folytatásban a luxemburgi Niedercorn vagy a dán Midtjylland lesz.

Omonia Nicosia – Gabala 4-1 (3-0)
Gólszerzők: Bezus (5., 30. – a másodikat büntetőből), Lang Á. (38.), W. Semedo (59.), ill. Isaiah (56.)