Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leagues Cup: Messi két góljával jutott tovább az Inter Miami – videóval

Az MLS és a Liga MX csapatai számára kiírt Leagues Cup elnevezésű sorozatban csütörtökre virradóra kezdődtek meg az egyenes kieséses szakasz küzdelmei…

(Photo by Mike Ehrmann/Getty Images)

Az Inter Miami esélyeshez méltóan 3-1-es győzelmet aratott az Orlando City SC ellen a Fort Lauderdale-i DRV PNK Stadiumben rendezett találkozón. A hazaiak nagy elánnal kezdték a mérkőzést, R. Taylor tizenhatos elől intézett bejátszását Lionel Messi elegánsan mellre vette, majd az ötös vonaláról lőtte a hálóba. Ezt követően a vendégek ugyan egyre többet próbálkoztak, az Inter is veszélyes ellentámadásokat vezetett. Tíz perccel Messi gólja után az Orlando kiegyenlített, amikor az uruguayi César Araújo ugyancsak közelről volt eredményes egy lecsorgó labdából. A feszült hangulatú találkozón sok szabálytalanság történt, húsz perc után Messi is kapott egy sárga lapot. A hazai csapat előtt hiába adódtak további lehetőségek, újabb gól már nem született az első félidőben. Nem sokkal a szünet előtt Messi szabadrúgását Gallese tolta a léc fölé. A térfélcsere után néhány perccel Josef Martínez tizenegyest harcolt ki a hazaiak számára, melyet a venezuelai támadó maga értékesített. A kiélezetten alakuló találkozót húsz perccel a vége előtt döntötte el az Inter, amikor J. Martínez lekészítéséből Lionel Messi ismét közelről talált a hálóba. A hajrában az Orlando ugyan becsülettel próbálkozott, már csak egy meg nem adott gólt szerzett a hosszabbításban.

A duplázó Messi mellett Sergio Busquets is végig játszotta a mérkőzést, míg a harmadik egykori Barca-játékos, Jordi Alba a második félidőben csereként beállva mutatkozott be új csapatában.

Az Inter Miami ellenfele a legjobb 16 között az FC Dallas lesz.

Inter Miami – Orlando City SC 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Messi (7., 72.), J. Martínez (51. – büntetőből), ill. C. Araújo (17.)