Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Paris Saint-Germain színeiben folytatja az FC Barcelona húzóneve – sajtóhír

Hiába az FC Barcelona kétségbeesett próbálkozása a játékos megtartására, Ousmane Dembélé a Paris Saint-Germain együttesét választotta…

(Photo by Sam Hodde/Getty Images)

Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano számolt be a hírről, miszerint Ousmane Dembélé klubváltása “Here we go” állapotba került, azaz a francia támadó érkezését bármelyik nap folyamán bejelentheti a Paris Saint-Germain.

Az egyik legjobb játékosát elveszítő FC Barcelona ráadásul még anyagilag sem jár jól, hiszen a 26 éves támadó egy olyan kivásárlási opcióval élt, amelynek köszönhetően a Paris Saint-Germain 50 millió euróért szerezhette meg az ő játékjogát, ebből azonban a játékos és az ő ügynöke 23 milliót tehet zsebre, így az FC Barcelona mindössze 27 millió eurót kap Ousmane Dembélé játékjogáért.

Ez az összeg különösen fájó lehet annak tekintetében, hogy a katalán klub 2017 nyarán 140 millió euróért igazolta le Dembélét a Borussia Dortmund együttesétől, hogy pótolja az akkor szintén Párizsba tartó Neymar hiányát.

Az üzlet különösen rosszul érinti a spanyol címvédő vezetőedzőjét, hiszen Xavi az utolsó pillanatig ragaszkodott ahhoz, hogy Dembélé az FC Barcelona támadósorának kulcsjátékosa maradjon.