Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premjer Liga: drámai vereséget szenvedett a Zenit

Az orosz bajnokság (Premjer Liga) 3. fordulójának vasárnapi rangadóját a bajnoki címvédő Zenit Szentpétervár és az előző kiírásban csak kilencedik Dinamo Moszkva vívta egymással…

Nem mindennapi végjátékban a Dinamo Moszkva 3-2-es idegenbeli sikert aratott a Zenit Szentpétervár ellen. A vendégek már a második minutumban megszerezték a vezetést Konstantin Tyukavin találatával, azonban a Zenit még az első tíz percen belül egalizált Fabián Balbuena öngóljával. A vendéglátók fölénye ellenére a 33. percben ismét a Dinamo került lépéselőnybe a 21 esztendős Tyukavin napi második góljával. Innentől kezdve a fővárosi gárda sokáig 2-1-re vezetett. A második játékrész során a Zenit jelentős fölényben futballozott, de sokáig úgy tűnt, hogy képtelen lesz kiegyenlíteni. Végül nagy nehézségek árán a rendes játékidő legvégén Ivan Szergejev betalált és 2-2-re módosította az eredményt. Ezzel azonban még nem volt vége, a hosszabbítás perceiben a hazaiak tíz emberre fogyatkoztak Barrios kiállítása miatt, nem sokkal később pedig Laxalt előkészítéséből Vjacseszlav Grulev bevitte a három pontot érő találatot a moszkvai gárda javára.

A Dinamo idénybeli első győzelmét ünnepelte a nem kis skalp begyűjtésével, így mindkét csapat négypontos tabellán. A mezőnyt két százszázalékos csapat, a Szpartak Moszkva és a Krasznodar vezeti kilenc-kilenc ponttal.

Zenit Szentpétervár – Dinamo Moszkva 2-3 (1-2)
Gólszerzők: F. Balbuena (9. – öngól), Szergejev (90.), ill. Tyukavin (2., 33.), Grulev (90+6.)
Kiállítva: Barrios (90+4.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore