Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “Keményen bele szeretnénk állni a párharcokba”

A Ferencváros az Európa-konferencialiga selejtezőjének 3. fordulójában a máltai Hamrun Spartan együttesével találkozik, elsőként idegenben…

(Photo By David Balogh/Sportsfile via Getty Images)

A Ferencváros vezetőedzője, Máté Csaba nem tagadta, hogy kemény mérkőzésekre készül a máltai Hamrun Spartan elleni párharcban:

“Keményen bele szeretnénk állni a párharcokba. Nem gondolom azt, hogy a máltai csapatból bárki sérülést szeretne okozni, ilyen fel sem merült bennünk. Fel kell vennünk a kesztyűt, biztos vagyok benne, hogy egy harcos, küzdelmes mérkőzés vár ránk, sok párharccal” – idézte a szakembert a fradi.hu.

A tréner újságírói kérdésre válaszolva a négy évvel ezelőtti máltai meccsről, illetve a Valletta elleni párharcról beszélt: “Emlékszem azokra a találkozókra. Hazai pályán nyertünk 3-1-re, itt pedig 1-1-re végződött a mérkőzés. Ahogy mondani szokták, a csapat profin lehozta az idegenbeli összecsapást, hiszen megtartotta az otthon szerzett előnyét. A visszavágó harcos mérkőzés volt, azt kaptuk a hazaiaktól, amit vártunk.”

A Ferencváros múlt vasárnap 5-3-ra nyert a Fehérvár elleni bajnokin, négy nappal később pedig ismét pályára lépnek.

“Az egyik legfőbb dolog a regeneráció volt, hogy azok a játékosok, akik hosszabb időt töltöttek a pályán vasárnap, ők megfelelően regenerálódjanak. Ilyenkor mindig hasonló a forgatókönyv, egy, másfél nap van, amikor együtt tud lenni az egész keret, ilyenkor lehet videóanyaggal készülni, illetve amit szeretnék, azt gyakorolni a pályán. Nehéz ritmus ez, de szerencsére hozzászoktunk ehhez, fontos, hogy jól menedzseljük a helyzetet, és ne legyen sérülés. Minden meccsen szeretnénk elkerülni, hogy gólt, gólokat kapjunk, az pozitív, hogy amikor hármat kaptunk, sikerült ötöt szereznünk. Átnéztük, elemeztük a történteket, fontos, hogy mindenki levonja a megfelelő konzekvenciákat. Fontos lesz az, hogy jól védekezzünk, nemcsak csütörtökön, hanem az előttünk lévő időszakban is” – árulta el a terhelésről a vezetőedző.

A párharc első mérkőzését csütörtök este 19:30-tól rendezik a Hamrun Spartans alkalmi otthonában, a máltai Nemzeti Stadionban.