Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dárdai Pál: “Egyelőre legfeljebb eredménykrízisről beszélhetek”

A Hertha BSC két vereséggel rajtolt a német másodosztály (2. Bundesliga) új idényében, és a berliniek komoly hullámvölgyben vannak…

(Photo by Soeren Stache/picture alliance via Getty Images)

A Hertha BSC magyar vezetőedzője, Dárdai Pál a legutóbbi sajtótájékoztatóján próbált nyugodt maradni és arról beszélt, hogy a csapata nincs krízisen:

“A befejezésekkel egyelőre gondok vannak, ezen dolgozunk erősen. Mindenki számára nyilvánvaló, hogy gólokat kell rúgnunk, és ehhez mindenekelőtt fejben kell rendben lennünk. Mert az megmagyarázhatatlan, hogy Marco Richter az edzéseken rojtosra rúgja a hálót, aztán jön a meccs, és egyetlen igazi kapura lövésre sem képes. És ez érvényes az összes többi játékosomra is.”

“Egyelőre legfeljebb eredménykrízisről beszélhetek, aztán hogy tényleg csupán rossz rajtról van-e szó, vagy rosszul ítélem meg a helyzetet, és nagyobb a baj, nagyjából október közepére lesz látható, akkor érdemes majd visszatérni a témára” – tette hozzá.

“Nem gondolom, hogy nyomás nehezedik ránk. A felkészülés legelejétől mondjuk, hogy új csapatot építünk, új tengellyel, más mentalitással. Folyamatosan elemezzük a csapat játékát, és egyelőre sokkal több tétel került a pozitívumok rovatába, mint a negatívumokéba. Az öltözőbeli hangulat, a fiatalok és az idősebbek közötti kapcsolat minősége egyaránt javult, a pályán nyújtott teljesítményt jellemző futómennyiség, a beadások, a lövések száma mind-mind előrelépést mutat” – árulta el a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A Hertha legközelebb a DFB-kupában lép pályára szombaton a negyedosztályú Carl Zeiss Jena otthonában a legjobb 32 közé jutásért.

“Jól ismerjük az ellenfelet, egyértelmű taktikával utazunk Jenába. Nagyon komolyan kell vennünk az összecsapást, a legkisebb figyelmetlenség sem fér bele. Csak egy nyertese lehet a meccsnek, és azok mi akarunk lenni. Ehhez viszont gólokat kell rúgnunk” – mondta el a kupameccs kapcsán Dárdai Pál.