Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Idén is megrendezik a Telki Kupát U17-es válogatottak számára

A jövő héten kerül sor a 41. alkalommal megrendezésre kerülő Telki Kupára Telkiben…

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint augusztus 15-én veszi kezdetét az egyik legrégebbi európai felkészülési utánpótlástorna, a 41. alkalommal megrendezett Telki Kupa, melyen a Jeremiás Gergő vezette magyar U17-es válogatott mellett a horvát, az izlandi és az üzbég együttes vesz részt.

A Telki Kupát 1981-ben rendezték meg első ízben, és azóta csak a koronavírus-járvány miatt maradt el egy alkalommal a viadal. Annak idején Aranykalász-kupa, Ráckevei torna, majd NIT (Nemzetközi Ifjúsági Torna) is volt a neve, néhány éve pedig már Telki Kupaként ismerhetjük.

A tavalyi kupán a 2006-os korosztály válogatottja aranyérmesként végzett, miután az izlandiakat 4-2-re, a törököket 3-2-re győzte le, a horvátok ellen pedig 2-2-es döntetlent játszott.

Idén a 2007-es korosztály játékosaiból áll az U17-es együttes, számukra a Telki Kupa lesz a főpróbája az október 25-én kezdődő, hazai rendezésű Eb-selejtezőnek, amelyen az andorrai, a bolgár és a bosnyák válogatott lesz az ellenfél.

A magyar válogatott új szövetségi edző irányításával készül a tornára: Jeremiás Gergő nyáron érkezett az MLSZ-hez, és egy júliusi, háromnapos összetartást követően vág neki csapatával a viadalnak.

“Nagyon izgatottan várom a viadalt, már csak azért is, mert ezek lesznek az első nemzetközi mérkőzéseim szövetségi edzőként. Bár felkészülési mérkőzésekről van szó, szeretnénk eredményesen szerepelni, de a legfontosabb, hogy az októberi Eb-selejtezőkre összeálljon a csapatunk. Intenzív napok várnak ránk, próbálunk minél többet átadni a játékosoknak abból, amit a tétmérkőzéseken szeretnénk viszontlátni tőlük a pályán. Az elmúlt hetekben próbáltam minél jobban megismerni a keret tagjait, amiben nagy segítséget kaptam a stáb tagjaitól, de a Telki Kupa alatt közösen együtt töltött tíz nap során igyekszem még teljesebb képet kapni a csapatról” – nyilatkozta a szövetségi edző.

A válogatott keret tagjai csütörtökön kezdték meg a közös felkészülési Telkiben, a viadal játéknapjai augusztus 15., 17. és 19. lesznek.

A Telki Kupa programja

Augusztus 15.:
Horvátország – Izland 15.30, Telki edzőpálya
Magyarország – Üzbegisztán 17.30, Telki centerpálya
Augusztus 17.:
Izland – Üzbegisztán 15.30, Telki edzőpálya
Horvátország – Magyarország 17.30, Telki centerpálya
Augusztus 19.:
Üzbegisztán – Horvátország 11.00, Telki edzőpálya
Magyarország – Izland 15.30, Telki centerpálya

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Kocsis Botond (ETO FC), Fodor-Papp Tamás (Fehérvár FC), Papp Lőrinc (Bp. Honvéd)
Hátvédek: Csorba Dominik (ETO FC), Szabó Ákos (Bp. Honvéd), Kiss Bálint (DVTK), Pál Barna (Puskás Akadémia), Csorba Noel (ETO FC), Rácz István (DVSC), Tóth Bence (DVSC), Bolgár Botond (Ferencváros)
Középpályások: Madarász Ádám (Ferencváros), Somogyi Ádám (Puskás Akadémia), Kovács Krisztián (Sparta Rotterdam), Fónai Bence (LASK), Németh Hunor (Köbenhavn), Hős Zsombor (Vasas)
Támadók: Zója-Katona Márk (ETO FC), Kevin Kostevc (FTC), Barkóczi Barnabás (Vasas), Kovács Patrik (Vasas), Egri Imre (DVSC), Mondovics Kevin (Puskás Akadémia)