Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leagues Cup: Messi az ötödik meccsén is betalált, már elődöntős az Inter Miami – videóval

Az MLS és a mexikói bajnokság csapatai számára kiírt sorozat, a Leagues Cup péntek hajnali negyeddöntői közt az Inter Miami a Charlotte FC-t fogadta…

(Photo by Hector Vivas/Getty Images)

Az Inter Miami a vártnál is simábban, 4-0-ra diadalmaskodott a Charlotte FC ellen hazai környezetben. A kezdetektől aktívabban futballozó floridaiaiak az első tíz perc után büntetőhöz jutotta, melyet Josef Martínez magabiztosan értékesített. A hazai gárda továbbra is lendületben maradt és több kimaradt lehetőség után a 32. percben Robert Taylor lövése kötött ki a Charlotte kapujában. Az első félidő hajrájában a vendégek is vezettek néhány ígéretes támadást, de képtelenek voltak szépíteni. A második félidőben is a Charlotte próbálkozott a szépítésért, de Meissék nagyszerűen őrizték a kétgólos előnyt és időről időre lehetőségeik is adódtak. A meccs hajrájában aztán újabb két találattal tovább növelték az előnyt, miután bő tíz perccel a vége előtt a menteni igyekvő Adilson Malanda lábáról a saját kapujában kötött ki a játékszer, majd néhány perccel később egy mintaszerű akció végén Lionel Messi közelről volt eredményes, beállítva a végeredményt.

A 36 éves világbajnok argentin klasszis öt meccsen nyolc gólt szerzett a floridai gárda színeiben.

Inter Miami – Charlotte FC 4-0 (2-0)
Gólszerzők: J. Martínez (12. – büntetőből), R. Taylor (32.), Malanda (78. – öngól), Messi (86.), ill.

 

Messiék ellenfele az elődöntőben a Gazdag Dánielt sérülés miatt nélkülöző Philadelphia Union lesz, amely legutóbb a 101. percben esett góllal múlta felül a mexikói Querétarót.

A Leagues Cup negyeddöntőjének eredményei

Philadelphia Union – Querétaro 2-1
Inter Miami – Charlotte FC 4-0
Nashville SC – Minnesota United 5-0
Los Angeles FC – CF Monterrey 2-3

A Leagues Cup elődöntőjének párosításai

Nashville SC – CF Monterrey
Inter Miami – Philadelphia Union