Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világfutball: Cristiano Ronaldo kupagyőzelemhez segítette az Al-Nassr együttesét! – videóval

Az Arab Bajnokcsapatok Kupájának döntőjében igazi szaúdi csúcsrangadót játszottak, ahol a nyáron alaposan megerősített Al-Hilal és Al-Nassr csapatai csaptak össze.

(Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images)

 

Egyik csapat sem bízta a véletlenre a finálét, és ha a nyáron Európából igazolt sztárok mindegyikét pályára is küldték a felek. Az Al-Ahlinál, Rubén NEves, Szergej-MIlinkovics Szavics, Kalidou Koulibaly és Malcom egyaránt kezdett, ahogyan a túloldalon Cristiano Ronaldo mellett Sadio Mané, Seko Fofana, Marcelo Brozovics vagy Alex Telles.

Kiegyenlített játékot hozó, nem túl eseménydús első félidőt követően a szünet után felpörögtek az események, majd a gólok és megérkeztek.

Az Al-Hilal jutott előnyhöz bő 50 perc elteltével; majd nem sokkal később úgy tűnt, ‘nyeregben is érezheti magát’, hiszen a 71. percben megfogyatkozott az Al-Nassr Al-Amri kiállítása után.

 

Pár perccel később aztán jött az igazi hideg-zuhany, Cristiano Ronaldo közelről egalizált.

A hátralévő időben próbálkozott ugyan az Al-Hilal, de olykor igen nehéz lett volna megállapítani, hogy melyik az emberelőnyben játszó csapat – Jöhetett a hosszabbítás!

 

A ráadásban szinte mit sem változott a játék képe, érezni lehetett, hogy amelyik csapat gólt tud szerezni, meg is nyerheti a találkozót – Így is történt!

Ki más, mint Cristiano Ronaldo a 98. percben újra előnyhöz juttatta az Al-Nassr-t, és miután a Al-Hilalnak nem volt válasza, egyben meg is nyerte csapatának a finálét – Stílusosan ünnepelve első trófeáját az arab országban.

 

Al-Hilal – Al-Nassr 1-1 (0-0) – Hosszabbítás után 1-2
Gólszerzők: Michael (51.) illetve C. Ronaldo (74. és 98.)
Kiállítva: – illetve Al Amri (71.), Al-Boushail (78. -pályán kívül), L. Castro (103. – vezetőedző, a pályán kívül)